Wat ‘tikt’ de taximeter eigenlijk?

Als u vaker gebruikmaakt van Taxi 023 Haarlem, weet u dat de taximeter gaat tikken zodra u zich comfortabel heeft geïnstalleerd. Aan het slot van de rit rolt daar een eindprijs uit, die de chauffeur met u afrekent, de ritprijs. Maar hoe is die ritprijs eigenlijk opgebouwd? Met andere woorden: wat ‘tikt’ de taximeter precies?

Voor iedere rit geldt allereerst een vast startarief. Dat ligt bij Taxi Haarlem op € 2,97 voor een taxi tot vier personen en op € 6.04 voor een taxi tot maximaal acht personen. In dat geval is vaak sprake van een taxibusje. Zodra de taxi gaat rijden, begint de meter te tikken op basis van twee factoren: de factor tijd en de factor afstand.

De tijd- en kilometertarieven van Taxi 023 Haarlem

De tarieven bij Taxi 023 Haarlem zijn transparant. U betaalt € 2,18 of € 2,75 per kilometer en € 0,36 of € 0, 41 per minuut voor respectievelijk een taxi tot maximaal vier personen of een taxi tot maximaal acht personen. Voor die vergoeding ‘koopt’ u gemak, comfort, veiligheid en professionaliteit. Onze chauffeurs zijn goed opgeleid, kennen Haarlem en omstreken op hun duimpje, en zijn u op een vriendelijke manier behulpzaam. Ons motto luidt niet voor niets ‘Zoals het hoort’.

Hoe weet u nu of u nooit teveel betaalt? Heel simpel: de taximeter (officieel: taxameter) liegt nooit. Het is een geavanceerd stukje elektronica dat geen fouten kan maken en waar de chauffeur zelf geen invloed op kan uitoefenen. De meters moeten voldoen aan wettelijke voorschriften en worden daar jaarlijks op gekeurd. Minstens zo belangrijk: de overheid heeft voor alle taxibedrijven van Nederland maximumtarieven ingevoerd. Daar houden wij ons uiteraard strikt aan; we zitten er zelfs iets onder.

Bij oponthoud geldt: fiftyfifty

Wie betaalt de kosten van oponthoud, als gevolg van een file, bijvoorbeeld, wat in Nederland bepaald niet ondenkbaar is? De kosten van oponthoud worden eerlijk verdeeld over het taxibedrijf en de passagier. De tijd tikt door, dus bij een file bent u altijd iets meer aan de rit kwijt dan onder normale omstandigheden. Gaat de rit lekker snel, dan betaalt u weer minder dan gemiddeld.

Met behulp van de vaste prijzen per minuut en kilometer kunt u vrij gemakkelijk vooraf zelf berekenen wat een taxirit met Taxi 023 Haarlem u ongeveer gaat kosten. Hanteer voor uzelf altijd een kleine marge, want de factor tijd hangt samen met omstandigheden als drukte, wegwerkzaamheden en files. Vraag gerust vooraf aan één van onze chauffeurs wat een rit ongeveer gaat kosten. Zij kennen de omgeving goed en kunnen dus een prima inschatting maken.

Overigens bestaan er ook vaste ritprijzen. Zo hanteert Taxi Haarlem onder meer vaste ritprijzen van en naar Schiphol. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. Als u vanuit Haarlem naar Schiphol gaat, verdient het aanbeveling om een taxi te reserveren, zodat u altijd weet dat u stipt op tijd bent. Gaat u ergens heen en wilt u dat onze chauffeur op u wacht om u vervolgens weer mee terug te nemen, bespreek dat dan vooraf met de chauffeur. Ook aan het wachttarief is een wettelijk maximum verbonden van circa € 40,- per uur. Onze chauffeurs vertellen u graag waar u rekening mee kunt houden.

Call Now Button